FAQ - SÖMNADSMÖNSTER


Ingår sömnsmån på era symönster?

Ja, i våra mönster ingår sömsmån på 1cm om inget annat är angivet. Kika på mönsterdelarna för att få exakt information om vad som gäller sömsmån samt fåll.


Jag hittar inte kjoldelarna på mitt tryckta Lottamönster, har ni missat det?

Nej. Kjolarna på Lottamönstret består av rektanglar och har egentligen inga övriga detaljer som är svåra och därför har vi valt att inte trycka detta för att hålla nere tryckkostnaderna för mönstret. Däremot finner du i sömnadsguiden på sida 8 en utklippningstabell för kjolarna.


Vad är det för skillnad på pdf-mönster och tryckt mönster?

Pdf-mönster är ett digital produkt som levereras direkt efter genomfört köp till din inkorg i mailen automatiskt. Du får ett mail med ämnesraden LEVERANS där du kan ladda ned ditt sömnadsmönster med hjälp av en nedladdningslänk som du sedan kan skriva ut på din egna skrivare hemma. I pdf-mönstret ingår en utskriftsfil (a4-storlek), en projektorfil över mönstret samt en digital sömnadsguide.

Det tryckta mönstret är en fysisk produkt som skickas till dig. Där ingår en snygg mapp, en sömnadsguide och själva mönsterarket.


Om jag har köpt ett pdf-mönster men inser att det inte är för mig, kan jag lämna tillbaka det då?

Nej, det finns ingen ångerrätt på pdf-mönster då du inte kan "lämna tillbaka" produkten. Det spelar ingen roll om du inte har laddat ned mönstret, du har fortfarande fått din produkt levererad automatiskt vid köp.


Nedladdningslänken till pdf:en fungerar inte, hur ska jag få hem mitt mönster?

Kontakta mig på [email protected] och beskriv ditt problem, vilken webbläsare och enhet du använder. Ange också ditt ordernr så ska vi lösa det.


Ingår storlekslager på dina pdf-mönster?

Ja, storlekslager finns på både utskriftsfilen och projektorfilen som går att klicka i och klicka ur. Du behöver dock ha en pdf-läsare som stödjer lagerhantering som t.ex adobe acrobat.


Pdf-mönstret skriver inte ut i rätt storlek då kontrollrutan blir för liten, hur gör jag?

Ett vanligt problem när skrivaren inte skriver ut korrekt storlek trots att du har valt 100%/ej skalning i utskriftsinställningarna är att drivrutinerna till skrivaren inte är installerad. För att få det att fungera behöver drivrutinerna för skrivaren att vara installerade.


Får jag sälja vidare pdf-mönster som inte används?

Nej, pdf-mönster får inte kopieras, säljas vidare eller ges bort.